17-19/9 – 17 Trinite-sur-Mer.

17-19/9 – 17 Trinite-sur-Mer.

Der var jo dejligt sejlvejr, så styrmanden var meget enig med kaptajnen i at vi skulle se lidt mere. Vi havde set Sodebo forsvinde op i en fjord ude i Morbihan bugten. Der var en havn, Trinite-sur-Mer som fik et eller andet til at ringe og Christina syntes der så hyggeligt ud på de billeder vi fandt. Strømmæssigt startede vi lidt tidligt så der var modstrøm ud af golfen. Jeg er ved at vænne mig lidt til at sejle her hvor bunden kommer ret brat, så jeg ledte efter idvande og områder med mindst modstrøm, det var ret sjovt men også ret svært. Turen var ikke så lang, under 15 sømil, så der var tid nok og så passede det med at strømmen var vendt når vi skulle op i bugten / fjorden. På vejen ind så vi igen Sodebo som stoppede og tog sejlene ned. Billedet herunder viser lidt om størrelsen hvis man kan se de små edderkopper ombord. Der er en oppe i masten også 😉

 

Da vi kom ind i havnen lå Spindrift 2 yderst og der var flere trimaraner, og Imoca både. Der var klassiske kapsejlere og en der skulle starte en Vendee Globe singlehanded, men den forkerte vej altså mod vest. Han regner med 11 måneder.

 

Herover ses nogen af de spændende både, samt et par billeder af pakningen af jorden rundt båden. Der kommer  omkring 800 kg ombord, hvor de 350 kg er brændstof til en generator. (jeg tror motoren er pillet ud). Alain som han hedder har sejlet rundt den lette vej på 6 måneder. Jeg tror kun der er 5 ialt der har fuldført en sejlads den forkerte vej. Der er ca. dobbelt så langt og tager 3 gange så lang tid siges der.

Her er et fint fiskemarked, også med østers. Det var første gang vi så nogle af de største østers, som har størrelse 1. Den købte vi nogle af selvom fiskemanden mente at nr. 2 var bedst, så dem tog vi også nogle af. Bagefter vil jeg sige han havde ret. De store var faktisk for store til at sluge i en mundfuld uden at man synes det var for meget på en gang. Se størrelsen i forhold til Christinas hånd, og så var den også tykkere og med mere “saft”. For første gang blev vi mætte i østers 😉


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.