Måned: maj 2018

Endelig på vej mod Saint Gustan

Endelig på vej mod Saint Gustan

Så går det afsted mod Auray efter 22 timers strejken og andre uheld. Her er et billede af hotelværelset.
Jeg måtte lege bil og gå i drive in banen hos Den Gyldne Måge for at få aftensmad kl 23 i går. Nu går det stærkt fremad:
Men der er ret diset:
Glæder mig til at se båden efter godt 6 måneder hvor havnen i Saint Goustan har passet på den.

Strejke i Frankrig.

Strejke i Frankrig.

Øv, togene er ramt af strejker i Frankrig. Mit tog er aflyst, så nu skal jeg med 3 metroer og prøve at nå et tog syd for Paris. Det går kun til Rennes og toget videre er vist også strejkeramt. Nu må vi se om det bliver på stop eller overnatning på en bænk. Her er meget koldere end i dk så måske jeg skal vælge et hotel.

Sendt fra min IBM PS2/30. 
Delphia laver nu Jeanneaus små både.

Delphia laver nu Jeanneaus små både.

Det er Delphia Yachts, der har bygget denne Jeanneau 319, men med Jeanneau-features, fortæller kunde-servicechef hos Jeanneau, Matthieu Quilen.

https://minbaad.dk/nyhed/archive/2018/09/may/article/lille-men-rummelig-jeanneau-319-sun-odyssey-ser-dagens-lys/

Min første tanke var at den lignede vores Delphia ;-), næste tanke, hvor mange både der egentlig bliver støbt på Delphia værftet. Jeg ved de støber Maxi bådene og Uttern bådene. Måske også X-bådene. Men laver man et godt stykke arbejde og går stille med dørene er det nok en god forretning for alle. Jeg har aldrig været i tvivl om at Delphia skrogene er bygget godt. Apteringen kan altid diskuteres den er nok Ikea kvalitet. Nogle vil gerne have og betale for møbelsnedker kvalitet, og det er da også en fryd at have. Men der er mange plusser og minusser og andre parametre der afgør hvad man vælger.

Jeg kan da godt drømme om store og lækre både, men har bevidst valgt en lille båd. Den er ikke helt så behagelig, det er svært at have gæster med på grund af pladsen og andre komfort ting. Til gengæld er den let at “handle”. Sejlene kan let hives op og ned samt skiftes, gennakker hiver ikke armen af når den skal bjerges. Det er lettere at finde en havneplads (og billigere), den kan holdes og stoppes med lille muskelkraft osv. Så hver gang jeg imponeres af andre både, så ender det med at jeg bliver endnu mere glad for Skærsilden, for den dækker lige præcis mit behov. Mon ikke de fleste sejlere har det sådan med deres både ?  Jeg kan sagtens finde på noget jeg mangler, som f.eks. at den kunne krydse som en 10 meter, eller havde en stor slængesofa. Men man kan ikke få begge dele. Min favorit hvis jeg skulle skifte var nok en fransk Pogo på ca. 36 fod, så det er nok sejladsen jeg vægter over komforten.

Jeg tæller ned til den 23. maj. Glæder mig til at gense båden. En anden sejler har taget et billede af den i lørdags den ligger stadig fint med mågebeskyttelsessolsejlet på.

Skærsilde 8/5-18