Lezardrieux 12/8 -17.

Lezardrieux 12/8 -17.

Vi ville tilbage til Frankrig og gerne snart have lidt varmere vejr. Det har ”kun” været som en rigtig god dansk sommer indtil nu. Vinden var lovet i NV og under 8 m/s, men selvom vi ville få modstrøm så vi mente nok at vi ville klare de 50 sømil til Lezardrieux som ligger langt inde af en fjord. Det startede i tåge, men efterhånden som vinden blev kraftigere, forsvandt den. Vi kunne dog høre tågehornet på SØ spidsen i lang tid.

 Midt på vejen (ca.) ligger der 2 klippeformationer som danner en lille skærgård, Roche Gauties og Roches Douvres, hvor vandet går fra 50 – 60 m til land. Det giver kraftige strømme, hvirvler og bølger, og det fik vi også lidt at mærke. Turen tog 10 timer og vi sejlede 62 sømil, men kom kun 48 sømil frem over land. Det ville vi dog hellere end at sejle i mørke. Til gengæld for strabadserne mødte vi vores første delfinflok som lavede krumspring rundt om båden i et kvarters tid. Det er dejligt at se disse dyr lege omkring båden. Der var også en anden hval, den var hvidplettet og havde en høj rygfinne, men svømmede sammen med delfinerne. Der var en del vind og bølger, og vi havde livliner på så ikke nogen billeder af dem. Bretagnes kyst er fyldt med klipper og skær og vist ret så barsk, for os var det dejligt omsider at se den.

Bretagnes klippekyst.

Kort tid efter nærmede vi os fjorden efter at have sejlet gennem skærgården. Den var smuk og det var blevet dejligt solskin igen.

Lezardrieux Fjord.

Vi skulle dog lige se byen og der havde været noget at kigge på. Her et billede fra torvet med blomster, butikker og cafeer. Vi ville dog gerne rundt om vestkysten inden der igen kommer meget vind, så vi tager videre når vi ved at strømmen er ved at vende i fjorden.

Lezardrieux torv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.