Caen 28-30/7 – 17.

Caen 28-30/7 – 17.

Vi er blevet enige om at sejle en tur op af kanalen herfra Ouistreham og til Caen. Denne by har en lang historie startende med at Wilhelm erobreren blev hertug af Normandiet som 8 årig. Han valgte Caen som sin residensby og byggede en stor borg.

Wilhelms Borg.

Han blev glad for en flamsk pige, Mathilde, men det var paven ikke så glad for. Wilhelm byggede så 2 klostre og 2 kirker for at formilde paven og kunne så gifte sig med sin kære Mathilde.

Pigekloster / kirke hvor Mathilde er begravet.
Herre kloster som nu er rådhus. Her er et stykke af Wilhelms ben begravet.

Det var helt tilbage i det 1. årtusinde. Det har siden været Normandiets hovedstad, men Rouen prøver på at overtage. Her er nu 110.000 indbyggere, og byen er totalt genopbygget efter 2 verdenskrig hvor den blev bombet sønder og sammen. Kun et par af de gamle borgtårne holdt sig stående og nogle få huse, mest dem med bindingsværk, og de er stadig ved at restaurere lidt. Resten af byen er genopbygget i gammel stil i sandsten og forskellige udformninger, højder og gesimser, men også i noget nyere stil hist og her. Det er virkelig en spændende og pæn by, havnen er en stor oase eller frirum midt i det hele. Der er 15 km ud til havet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.