Marstal 20/8 2023

Marstal 20/8 2023

Tidligere vejrudsigter havde vist,  at tirsdag ville være en fin dag at krydse Østersøen, men nu så det ud til,  at i dag søndag ville være optimal. Mandag kunne nok også gå an, men vejrudsigter kan hurtigt ændre sig,  så vi besluttede at sejle efter morgenmaden. Vi hentede rundstykker i Brits havnebiks, som med to gæve kvinder bag disken var leveringsdygtig i stort set alt. Bodil og Steen havde også ændret planer, fra at sejle mere kystnært mod Mommark o.s.v. til som os at sejle til Marstal.

Farvel til Laboe med det karakteristiske tårn

Det blev en dejlig tur med en svag sydvestlig vind og sol det meste af tiden. Kun trist at masten lå på langs til ingen verdens nytte, det ville ha’ været dejligt at kunne slukke motoren.

Nærkontakt med “flotillebåden” i Østersøen

Det var dejligt at blive modtaget af et solbeskinnet Danmark med Marstal om bagbord.

Efter at ha’ lagt til ved vores favorit bro, den yderste med det store runde hoved og med udsigt til Eriks hale, sprang vi i land. Jeg havde pakket badetøjet (mit) i rygsækken, og vi begav os straks over mod stranden. Erik min tro væbner holdt vagt, mens jeg skridtede ud af badebroen og steg ned af den yderste trappe, spændt på hvor koldt det mon var – og hvor dybt. (Man kunne ikke bunde).

Jeg havde næsten lige læst, at det danske badevand var koldere end normalt, så jeg frygtede det værste. Det var var dog overhovedet ikke koldt, men superdejligt.

Bagefter fejrede vi gensynet med fædrelandet over en valnøddeøl fra det lokale bryggeri på Prinsens Kaj med Bodil og Steen, mens Skærsilden vuggede velbehageligt i sine vante salte vande. 

Restemiddag i cockpittet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.