15-17.09/19 ALBUFEIRA

15-17.09/19 ALBUFEIRA

Havnen i Albufeira ligger så beskyttet, som  den næsten kan blive inde for enden af en rende bag en stor klippeknold i en bugt. Den er mindre end marinaerne i Lagos og Portimão uden at være lille og så er den omkranset af noget lidt specielt nybyggeri langs havnefronten på begge sider i alle mulige nuancer og former. På den ene side, hvor der er bygget mere i højden, er der barer, restauranter, vaskeri og et udmærket Spar supermarked.

God service at de skriver på dansk syntes vi. Det var dog en fejl. De troede at der stod frisk brød på forskellige europæiske sprog!
Og en stor del af havnebutikkerne holder efter sigende åbent hele året.
Havnen set fra vores plads.

Alt sammen fint, men det aller bedste var dog, at priserne her – også for vinteropbevaring i vandet er langt billigere end i Lagos, og de havde en fin plads til os. Så nu har vi betalt for en ni måneders plads i vandet her fra 15.09-15.06/20 for under 1400 €, altså ca. 7.800 kr. mindre end i Lagos. Og vi har talt med flere, der er tilfredse med at ligge her over vinteren.

Vi kom frem først på aftenen og havde ikke rigtigt noget spiseligt ombord, men fandt en restaurant i udkanten af byen hængende på kanten af den høje klippekyst. Skønt stadig at kunne sidde udendørs uden at fryse og se ud i den kulsorte nat, hvor kun fiskerbådenes lanterner lyste op som lavthængende stjerner.

Skum-melt…

Og som ekstra bonus smøg 3-4 velnærede katte sig om benene på os. At der så også lugtede lidt af kattetis fra det nærliggende buskads, måtte vi jo tage med. Vi prøvede at bilde os, ind at “duften” stammede mere fra busken end fra kattene. Dagen efter kunne vi se, at der tæt på restauranten lå endnu et af den slags katteherberger, vi også så i Lagos. Og det er jo prisværdigt.

Mætte katte.
Udsigt over havneindløbet.

Selve byen ligger lidt væk fra havnen men det er en fin lille tur langs kysten med flotte udsigter undervejs. Og byen er faktisk rigtig hyggelig med smalle gader uden biler mange gamle små huse. I højsæsonen er der nok uhyggeligt mange mennesker, men nu er det helt OK.

Udsigt til den ene side.
Og til den anden side.
Huse langs de stejle skråninger.

Efter at have gået rundt i byen nogen tid og set vores daglige kirke, havde vi fået varmen tilpas meget til at Erik trængte til en øl (igen).

Pastelfarver.
Bemærk de skøre drinks i baggrunden.

Bagefter trak den nær- eller rettere nedenunder liggende strand i os.

På vej mod stranden gennem tunnelen.

Også her var det skønt og afsvalende at bade. Det store hit på denne strand lader til at være tandemfaldskærmsflyvning trukket af motorbåde. Det kunne Erik selvfølgelig også tænke sig at prøve, men jeg tror nu, at det bliver uden kedelige mig. 

Ellers er der også mulighed for frit fald spring ved havnen…

Sidst på dagen gik vi over til det nærliggende værft og fik aftalt optagning af båden 15.06-17.06/20 m.h.p. sommerklargøring. Og de virkede heldigvis også venlige og tillidsvækkende. Derefter fortsatte turen ud til den lille fiskerihavn som ligger lidt længere ude mellem klipperne.

Fiskerihavnen.

I morgen har vi tænkt os at sejle videre til Olhão i Ria Formosa og ligge for anker der et par dage.


2 Replies to “15-17.09/19 ALBUFEIRA”

  1. Hej Helena og Tjoppe,
    Det ville være så sjovt og hyggeligt som vi siger på dansk at kunne mødes næste år. Hvordan sejlplanerne bliver ved vi ikke rigtigt endnu. Det vi ved er at vi tager hjem nu på onsdag og lader båden ligge her til midten af juni ( tror vi). Vi har i al fald en 9 måneders kontrakt med havnen her i Albufeira. Og vi fortsætter så nok vores kystnære langsom sejlads ned til Gibraltar. Men vi har ikke travlt med at komme ud af Portugal eller den spanske Atlanterhavskyst. Derefter ved vi ikke rigtig om der bliver en afstikker til Nordafrika, om vi sejler op til Marseille via Balearerne og hjem langs floderne eller om vi fortsætter over til Italien og Grækenland. Det hele kommer an på så meget …. Men vi må se om vi ikke kan få det til at passe på den ene eller anden måde! Det kommer jo også an på Jeres planer!?
    Bedste hilsener fra Erik og Christina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.