14-15.09/19 KORT BESØG I PORTIMÂO

14-15.09/19 KORT BESØG I PORTIMÂO

Mens vi dasede formiddagen væk på båden, så vi, at Jörg fra BigFoot havde gang i en drone, og lidt efter kom der nogle fine optagelser til os. Tak for det!
Skærsilden er den lille båd, der ligger som nummer to.

 Pludselig var klokken blevet mange, så efter en hurtig frokost med  lidt tørt franskbrød med pølse og ost hev vi ankeret op for at sejle mod Albufeira. Men den beskedne vind og bølgerne var ikke sejlvenlige, og vi havde ikke lyst til motorsejlads, så vi valgte en ( endnu) kortere tur og lagde os for anker i bugten ud for Portimão, hvilket vejret var perfekt til. Her fik vi hilst på Emblas besætning igen samt en sejler fra Rudkøbing i båden Venus.

Hej igen Embla.
Senere flyttede vi os lidt væk fra stenmolen.
Der arbejdes koncentreret.

Om aftenen fik vi endelig grillet nogle bøffer, der havde ligget længe i køleskabet og ventet på os, og de var bare så lækre og med salat, ovnstegte kartofler og måneskin til. 

Lækker angusbøf.
Sig månen langsomt hæver.

Bugten var smuk at ligge i omgivet af flotte klipper og strande til den ene side og havnen med farvestrålende nyere gule og røde huse til den anden side. Der var dog et minus, en for os ældre mennesker ufattelig larm. Høj musik fra alle sider hvoraf noget først hørte op klokken fem om morgenen. Heldigvis var der et coverband, som spillede Beatlesmelodier hele aftenen tættest på os, som overdøvede tecnomusikken lidt længere væk.

Morgenen oprandt, og vi tog på udflugt med gummibåden over i havnen, hvor en anden dansk båd Spirit lå. På vej derover fik vi vinket farvel til Embla, som nu tog af sted mod Gran Canaria.

Af sted.
God tur!

Vi sejlede videre fandt Spirit, bankede på og fik hilst på hele familien. Erik kender manden ombord, Ole Q., (mest fra facebook, men nu også face to face). Det var hyggeligt og sjovt at tale med dem. De var vældig glade for Portimão, og der var også rart. Efter deres råd gik vi over til den lille lokale sejlklubs havn, for at se om vi evt. kunne ligge bedre og billigere der over vinteren end i Lagos.  Det så det dog ikke ud til. Til gengæld fik vi set en del storkereder og en af dem var der tilmed en stork i. 

Er der en stork i reden?
Ja da, mindst en.
Vi så reder flere højdramatiske steder!
Fiske tranportkurve fra gamle dage.

Tilbage i Portimão Marina fik vi set på nogle spændende sejlbåde, 11 Clippere alle bygget på Malta og over 70 fod, som samme dag skulle forsætte deres jorden rundt kapsejlads.

De var startet fra Sydengland, og første stop var Portimão og næste Brasilien! Der var hektisk aktivitet ombord før  den snarlige afgang klokken to.

Vi skyndte os over til Skærsilden og efter en gang lynbadning fra båden, sejlede vi ud af havnen sammen med de store både, som gav en lille opvisning langs kysten, inden starten gik for alvor. Det var faktisk lidt stort at sejle i vores lille Skærsild mellem disse enorme og festligt dekorerede både, hvor den store besætning på den nærmeste båd endda vinkede venligt til os.

Der vinkes!

Efter tre timers skøn og afslappende sejlads i sol og halvind nåede vi frem til Albufeira, danskernes og mange andres foretrukne chartermål i Algarve, som vi snart vil gå op og se lidt nærmere på. 

Et anderledes skib.

Albufeira

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.