Afrejse mod nye kyster 2019

Afrejse mod nye kyster 2019

26-27.06/19 Afrejse mod Santiago de Compostela.{CAPTION}
Efter efter et sørgeligt og endeligt farvel til vores dejlige hund Amanda ( 13 år gammel og syg), en ligeså trist, men forhåbentlig kun midlertidig afsked med min gamle far på 96 år og et mere almindeligt farvel til alle andre tobenede og firbenede blandt familie og venner tog vi, Erik, Roman og jeg, efter et pitstop i Hillerød hos Eriks datter Camilla og familie ( hvor Chico kom på “pension”) 27.06.19 med et morgenfly mod London. Der fra videre med fly mod Santiago de Compostela, hvor vi havde bestilt en overnatning i et tresengsværelse i Eriks stamhotel …. i centrum af den gamle by. Vi syntes, at Roman også skulle ha’ lov at opleve byens helt særlige stemning og se den flotte katedral og alle de trætte “pilgrimme” . Vi blev ekstra glade for denne beslutning, eftersom afrejsen fra London blev forsinket på grund af en beruset, steroidpumpet og tilmed aggressiv type som generede såvel sine medpassager som besætningen. Jeg sad skråt bag ham og håbede med hjertebanken hele tiden på, at de ville taxie tilbage og sætte ham af flyet. Og sådan blev det, to granvoksne politimænd, høflige, men med maskinpistoler kom og eksporterede ham ud af flyet under voldsomme protester.

{CAPTION}

Vi havde en hyggelig aften i Santiago med god mad i en propfuld, lille lokal restaurant i en af byens typiske søjlegader, Rua Nova, og snakken gik på højlydt spansk. Dagen efter gik vi ind i det gamle universitet, et af Europas ældste, og rundt om den imponerende Sct. Jacobs kirke og var også inde i den. Den var desværre under restaurering kom derfor ikke rigtig til sin ret. Men Selv Roman lod til at være passende imponeret over stedet.

{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
{CAPTION}
28.06/19 Muros

Kl. 13 tog vi videre med bussen mod Muros, som vi så endelig ankom til efter en to timers smuk bustur i solskin. Og Skærsilden lå lige så fint og ventede på os i havnen.

{CAPTION}
Vi fik pakket ud og redt senge. Bagefter fremviste vi med stolt ejermine hyggelige Muros til Roman. Vi gik gennem byen, fik soppet ved stranden, hilst på havnemestrene Pedro og Klaus og senere spiste vi aftensmad på et af stamstederne, Don Bodegon, hvor vi fik deres super kødgrillanretning med okse, gris og chorizopølse. Enkelt og godt! Der var en art havnefest i byen denne weekend-end med et Tivoli, der fyldte den halve promenade og to store musiktribuner tæt op af havnebassinet. Pedro havde hovedrystende advaret os om ulidelig støj de kommende tre nætter. Der var da også fuld gang i musikken,da vi havde spist, med yppige, let påklædte piger i plateausko og mænd i blomstrede jakkesæt som utrætteligt dansende frontfigurer. Ikke direkte dårligt men ret ensformigt – især fordi de fortsatte til 4-tiden næste morgen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.