24.08-26.08 2018 Gijon/Xixon

24.08-26.08 2018 Gijon/Xixon

Da vejret stadig var lidt snusket, så badestranden ikke rigtig fristede, og indkøbsmulighederne var omvendt proportionale med behovet herfor, valgte vi at sejle videre mod Gijon (Xixon på asturisk). Gijon er med sine ca. 280.000 indbyggere den største by i regionen, mens Oviedo længere inde i landet er hovedstaden.

Ciderflasketårn.

 

Vi, eller i al fald jeg, havde ikke de store forventninger til byen og havde gerne sprunget den over, hvis den ikke lige havde ligget på ruten og bilen burde hentes – og godt for det. For det var faktisk en behagelig by at være i med mange forskelligartede kvarterer. Der var gensynsglæde, for vi kom til at ligge ved siden af Vixen, som havde sprunget Lastres over.
Den gamle bydel lå tæt på marinaen og her, især omkring rådhuset, langs en del af havnepromenaden og på en af de to store strande, som lå langs byen, blev den årlige ciderfestival netop afholdt. De forskellige ciderproducenter og andre med lokale produkter, hvor æbler og/eller cider indgik, havde stillet boder op, og der blev sågar afholdt ciderophældningskonkurrencer bl.a. med baglæns ophældning. Der blev også mulighed for at komme til globryllup uden for rådhuset. Bag rådhuset kom man ud til en anden nyere del af byen også med strand og promenade.

På vej hjem fra proviantering.

En af dagene tog Erik så af sted for at hente bilen under palmen i marinaen i Santander.

I bussen mod Santander.

Efter at have fulgt Erik til busterminalen gik jeg på bytur i denne del af byen, hvor der var mange fine ældre beboelsesejendomme med flotte detaljer.

Senere blev også til lidt vinduesshopping og iagttagelse af gadelivet i en anden bydel.

En badehættebutik har jeg ikke set fornylig.

 

Skulle man mon købe en kjole ?

 

Endnu en spansk vandhund.

 

Mynder ser vi mange af.

Den sidste aften i byen gik vi ind i en ude fra set uanseelig restaurant, og fik den dejligste middag med flere SMÅ egnstypiske retter. Da vi kom 21.30 var der ikke et øje, men alt var reserveret, og snart myldrede det ind med lokale gæster. Hyggeligt!

Vixen og SkærSilden.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.