Port en Bessin 31/7 – 17.

Port en Bessin 31/7 – 17.

Som nævnt i går ville vi sejle allerede ved 6 tiden, da broen ville åbne kl. 6:30. Vi er jo kommet en del vestpå så det var mørkt, men solen stod op medens vi ventede ved broen.

Ouistrham, solopgang.

Herefter var det en fin sejltur langs invasionskysten og kom bl. a. forbi den midlertidige havn der blev bygget så der kunne komme forsyninger frem til soldaterne. Det er ret vildt hvad der er foregået langs denne kyst under 2. verdenskrig. Der var ikke noget ”Amerika (or ME) first”, det var solidaritet og en alliance der blev respekteret.

Invasions havn

Vi var fremme et par timer for tidligt, kl. 13, og kom ind i havnen kl. 15. Vi lå udenfor og spiste frokost i dejligt solskin og var spændte på at se havnen. Der stod at der var 3 gæstepladser, men ved at lægge sig uden på hinanden, kunne der blive plads til 6 gæstebåde. Der var lige blevet bygget et nyt infocenter med meget fine sanitære forhold. Havnepenge var kun 6 €, men hertil kom så 3 € per person for at få koden til toiletterne. Jeg tror næsten vi var de første der brugte dem.

Skærsilden i Port en Bessin.

Vi var rundt og kigge lidt på byen og oppe af skrænterne. Det er en by der bliver besøgt af rigtig mange der kommer af landevejen så der var liv og glade dage.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.