Amsterdam

Amsterdam

Fra Edam gik det mod Amsterdam, først lidt for motor så batterierne fik lidt strøm og der var modvind. Men efter øen Marken, med dette flotte fyrtårn, syd for Edam var der fin foran for tværs mod Amsterdam.

Markens fyrtårn (en lille ø).

Det er ikke altid helt dårligt at være flodskipper hvis dette er skipperens bil.

Rart med en Jaguar “på” garagen / dækket.

Vi gik ind i en havn der hedder Sixhaven som vi blev anbefalet. Den er lidt dyrere, ca. 15 € for vores 9 m, men der er en færge på hver side som begge sejler lige over til Amsterdam Central Station. Den ligger så man kan gå til hele det gamle Amsterdam. Allerede første dag havde Christina udset sig et par ting vi skulle nå at se inden kl. 17.

Disse færger er gratis og sejler ca. hvert 5 minut fra 5 morgen til 02 om natten.

Det christina havde udset sig var en “skjult” kirke, som jeg godtnok ikke syntes lød ret interessant, især ikke da det kostede 10€ pp. Det var op til flere store fadøl som jeg havde drømt om på turen. Men jeg blev tvunget med ind, og som sædvanlig er min personlige rejseguide dygtig. Under reformationen i 1600 tallet blev de katolske kirker ribbet for værdier og omdannet til protestantiske kirker. En rig købmand byggede så en katolsk kirke inden i 3 huse oppe på 4, 5. og 6. sal. Den kunne ikke ses udefra og blev brugt fra 1663 til 1887 hvor der blev bygget en ny kirke. Men denne er blevet bevaret og hele huset udgravet, afdækket og restaureret så det står nogenlunde som da det blev bygget i 1661.

Kirkens gulv på 3. sal hvor de “fine” sad. Pøblen sad en etage højere oppe.

 

Her er kirken fotograferet oppe fra øverst etage lige under taget.

Det blev tolereret da det var en indflydelsesrig købmand, og intet kunne ses udefra.

Vi skulle også lige nå at se en restaurati0n der var indrettet i 1. klasses ventesal i stationsbygningen.

Dagen efter gjaldt det Rembrandts hus som også var bevaret og forsøgt reetableret som det var da han gik konkurs. Det kunne man gøre fordi man havde bevaret en liste med alt inventar og prisen der var indkommet herfor.

Rembrandts samling af klenodier fra hele verden var en sjælden ting.

Det var en meget spændende rundtur i huset, men også nabohuset var interessant. Den var om Rembrandts teknikker både med maling i lag på lag og hans tegne / raderings teknik.

Rembrandts streger.

Den 30/7 var vi på blomstermarked og købte 100 tulipanløg, og gik lidt tilbage for at se en husbåd inden i.

Her passer jeg jo fint ind.
Og christina ligeså.

Herefter gik det videre forbi rigsmuseet hvor der bagved ligger en diamanthandel, Coster Diamanten. Her var vi inde og se diamanter funkle helt op til 1 carat store, vi så hvordan de blev slebet og en masse smykker og andre kostbare ting til salg, Vi fandt et lille halskædevedhæng til ca. 15 Kkr. men Christina ville ikke have det da det kom til stykket.

Diamantsliber.

Så skulle vi finde en rideskole som lå bagved en stor park, rideskolen så ud til at være lukket efter at Christinas guide udkom. Til gengæld var parken interessant med alle de mennesker der var der.

Park i Amsterdam.

Desuden har vi travet rundt i Amsterdam på kryds og tværs, langs kanaler, gennem Red Light distriktet og smagt på flere forskellige specialiteter.

Tibetansk mad.

Brændstof til trætte ben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: