Edam. (som osten, ja)

Edam. (som osten, ja)

Christina havde fundet ud af at der var ostemarked i Edam onsdage i juli og august. Det var blevet genoplivet for ca. 20 år siden, og skulle foregå som i gamle dage. Vi besluttede derfor at sejle derover tirsdag og så sejle ind til markedet onsdag morgen. Da vore svenske venner i Wilma hørte om det ilede de efter os fra Stavoren. Her losses noget af osten fra en jolle, andet kom med hestevogn.

Edam (4)

 

Flot hest foran en vogn med ost.

Der var en konferencier som kunne mindst 6 sprog og fortalte om hvad der foregik.

Det er damen i den korte kjole der er konferencier.

Når osten ankom til markedet var der en ostemester som udtog en boreprøve og smagte på den. Ud fra smagen blev prisen fastlagt og osten blev derefter vejet og solgt.

Ostemesteren har lige udtaget en prøve, og denne Edammerost på ca 1,6 kg blev solgt for 14 € bagefter.( 66 kr/kg er en fin pris)

Her er lidt flere billeder:

Lidt skuespil, men festligt.
Edammer Oste Orkester ledsagede noget af osten til markedet.

 

På den der er der 32 kg. ost.

 

Så bliver ostemarkedet åbnet af en eller anden pamper.

Vi sejlede ind i Edammer havn i Skærsilden efter at have ligget for anker i en bugt udenfor i Ijsselmeer. Wilmas besætning ville tage ind i jollen. De tabte dog fortøjningen til jollen i vandet og ringede til os. Vi ilede ud og reddede jollen til dem.

Wilmas tender.

Vi fulgtes ad på markedet og Fredrik og Helena sejlede tilbage med os med jollen på slæb.

Vi lagde os igen for anker og havde aftalt at spise sammen i vores båd om aftenen. Menuen var, ost, brød og vin. Christina lavede dog også en lille lun forret uden ost. Det blev vældig hyggeligt og vi tog endnu en nat for anker der.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: