Brunsbüttel 17/8 2023

Brunsbüttel 17/8 2023

DAGEN HVOR VI KRYDSER VORES SPOR

28 sømil 5 3/4 time.

Vi vågnede op til en grå dag med støvregn, som gik over i et længerevarende reelt regnvejr da, vi forlod Bederkesa. Godt at vi havde nået at opleve stedet i solskin dagen inden.

Vi mødte heldigvis ingen døde fisk i dag, og regnen hørte op efter nogen tid, men det var ikke den mest spændende tur, vi har haft.

En mark med lidt splejsede solsikker
Og et par køer

Omsider nåede vi frem til slusen ud til Elben ved Otterndorf ikke så lagt fra Cuxhaven. Det var en fin ny sluse etableret i forbindelse med oprensningen af Geeste for et par år siden.

Og så var vi ude i den store Elb, det var pænt højvande og vi havde medstrøm. Så langt så godt, men desværre havde vi østenvind, ikke voldsom, men nok til at bølgerne blev markant større og ubehageligere end forventet og ønsket.

Før modstrømsbølgerne satte ind – og de typiske riskoste

Jeg havde været så dum, at have bundet min højt værdsætte petunia fast på fordækket så den, samt ikke mindst masten og cyklerne fik sig en ordentlig rusketur, inden vi efter godt en time nåede over til Brunsbüttel, hvor vi lagde os sammen med nogle andre sejlbåde, som vist havde ventet temmelig længe på at blive sluset ind på Kielerkanalen.

Men snart efter kom vi  ind i slusen og videre ind i havnen lige ved siden af. Der var lige lidt havnekino der, mens alle bådene skulle finde en plads, men snart lå vi vel fortøjet uden på en stor båd uden folk om bord. Men den største og flotteste af bådene måtte sejle videre, fordi skipperen simpelthen ikke kunne styre båden og buldrede ind i alt og alle – noget pinligt. Vi gik lidt rundt i Brunsbüttel, som mest består af en lang hovedgade med butikker, café’er og små fastfoodrestauranter. Inde bagved til begge sider er der nydelige villakvarterer.

En kirke fra lige før 1. Verdenskrig og nogle huse lidt større toetagers huse i en lidt speciel stil med mørke rødsten i stueetagen og gråhvidpudset  bindingsværk på 1. salen, var nok de ældste bygninger, der kunne opdrives, men dem fik vi ikke lige knipset.

De store både kom tæt på, når de skulle sluses ind og ude. Også om natten kunne man høre deres lave brummen og mærke vibrationerne fra de kraftige motorer.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.