Bremerhaven, Lloyd Marina 16/8 2023

Bremerhaven, Lloyd Marina 16/8 2023

Også her tænkte vi lidt på strøm og tidevand, inden vi forlod Brake og gled ud i Weser, hvor vi mødte en del af de helt store skibe, men nu også flere sejlbåde. Luften var frisk, man kunne næsten fornemme den nærliggende Nordsø.


Bremerhaven har en fortrinsvis nyere og ret dramatisk skyline, ganske anderledes end  vores vante diger med græssende får.

Vi så også nogle store gamle sejlskibe kredse rundt i nærheden af havnen – og det skulle ikke blive de sidste.

Også her skulle vi igennem en sluse for at komme ind i havnen – og wow en stor havn.


Desværre virkede alt til at være optaget eller med røde besetzskilte. Til sidst lagde begge “flotillens” både sig langskibs ved en yderbro med røde skilte efter devisen om, at det er lettere at få tilgivelse end tilladelse, og vi fik ingen bemærkninger herom, da vi senere betalte havnepenge.

Langs kajen modsat os lå der store gamle sejlskibe som perler på snor, og der kom hele tiden flere til – og fra forskellige lande. Over for os lå tre spanske skibe bl.a. en kopi af den type skib portugiseren Magellan, under spansk flag, i 1500 tallet som den første europæer sejlede syd om Sydamerika med og foretog sine forskellige jordomsejlinger med.

Magellanskibet er det sorte i midten
Man kunne booke sig ind på deres hjemrejse til f.eks. La Rochelle. Vi syntes dog ikke at skibet så synderlig sødygtigt ud, så nej tak.

Kontrasten mellem den moderne havn og de gamle skibe var ret interessant ikke mindst i aftenbelysning. Havnens gamle fyrtårn fra 1800 tallet rager dog stadig majestætisk op over det meste af havnearealet.

Det står vist nok en smule skævt, ikke bare fotografisk

Vi var naturligvis dumpet ned i et større sailevent, Martime Tage, der for alvor skulle starte den følgende eftermiddag. Der var også ved at blive stillet boder af alverdens slags op langs kajerne.

Det tyske skoleskib

Det tyske skoleskib lå også langs kajen. Her kunne man booke en overnatning med eller uden morgenmad og/ eller en mindre sejltur. Det var sjovt at gå rundt og se på, men vi var alligevel glade for at være der, inden det for alvor “ging los”. Udover de maritime aktiviteter var der et stort UFO liggende byggeri med et indvendigt klimahus, en Zoo, flere hoteller, heraf ét meget højt, flere museer bl.a. et udvandringsmuseum.

Klimahus til venstre og hotel til højre

De fleste Amerika udvandrende tyskere blev nemlig udskibet fra Bremerhaven, heraf mange med skibe fra rederiet Norddeutscher Lloyd, som havnen nok er opkaldt efter. Så der havde været stof til flere dage i denne i øvrigt en rigtig fine havn at ligge i – kan varmt anbefales. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.