MBC Speyer, Angelhofer Altrhein, 10/7 2023

MBC Speyer, Angelhofer Altrhein, 10/7 2023

Vi vågnede op til en morgen uden hverken den regn, torden eller sågar hagl som de lokale folk aftenen inden havde varslet. Vi kom derfor relativt tidligt atter ud på Rhinen. På denne del blev floden langt smallere samt mere snoet, i siderne var der med jævne mellemrum lagt stenhøfder ud, og medstrømmen var markant kraftigere omkring 3 knob.

Så her, og så på en mandag, var der ingen speedbåde, men til gengæld kom de store flodpramme nu i mod os som perler på en snor. Man kan godt komme lidt i tvivl om, hvor man skal placere sig mest hensynsfuldt, og ufarligt, i forhold til disse. Men heldigvis havde mange af dem et stort blåt skilt klappet ud i styrbords side, hvilket signalerer, at de gerne vil mødes til styrbord. Eller som de ofte siger på færgerne i Svendborgsund: Ska’ vi ta’ en grøn/grøn.

Styrmanden har meget at holde styr på… Bemærk den blå plade på fragtbåden

Også i dag var det varmt/varmt, men heldigvis havde vi en let modvind, og af og til gik der en velkommen sky for solen. Vi mødte ingen sluser denne dag, så vi kom raskt frem.

Og broerne behøver vi ikke bekymre os om med en vandret mast
Speyer, en lidt større by, der måske havde været et besøg værd

Ved firetiden drejede vi til bagbord ind af et smalt hul, der via et løb førte ind til en art sø med flere små havne og campingpladser, faktisk et rigtig idyllisk sted.

Vi sejlede langs en lang bro med større både og blev her vinket lidt videre af en myndig, men venlig herre. Han viste sig at være stedets havnefoged, og vi betalte også her 17 € for en plads med el og vand. I varmen så vandet aldeles fristende ud, og da vi fik at vide, at det gik fint at bade her, gik der ikke længe, før vi begge lå i det 31,6 grader varme, men dog svalende vand.

Det var det dejligste vi længe havde gjort… Bagefter stod den på kaffe med citronmuffins. Og om aftenen, dog først ved nitiden var temperaturen til det, fik vi vores “nødration”, vakuumpakkede kyllingelår, som smagte godt med ris og en god sauce. Vi regnede ud, at vi i dag havde sejlet 40 sømil over grund på fem timer, det er nok næsten rekord for Skærsilden. Og nu er vi i Tyskland på begge sider af Rhinen. I går var vi kommet til at skifte til det tyske gæsteflag for tidligt, så det franske måtte op igen for en kort stund.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.