Tur tilbage til Danmark 10-12/5 2023

Tur tilbage til Danmark 10-12/5 2023

Dette er nok et “Folkeeventyr” men vi har valgt at bringe det sammen med SkærSildens alligevel.

Onsdag 10/5

Om morgenen fik vi i smuskregn båret de ting, vi skulle ha’ med til Danmark, inclusive petuniaamplen og den lille basilikum op til bilen. Da alt var pakket og klart, gik vi op i restaurationsgaden på Ile Laurent, hvor vi først fandt en bager og købte to croissanter som vi medbragte til en gedigen mandecafé, hvor vi fik vores kaffe. Klokken 10 startede hjemturen, der var lovet mere eller mindre uafbrudt regn den næste uge, så det var også af den grund et godt tidspunkt at tage hjem. Vi havde fravalgt betalingsveje, og da de fleste motorveje i dette område er betalingsveje, kørte vi af landeveje, ofte ret små og snørklede og uden megen trafik. Vi kom igennem det det ene smukke landskab efter det andet, som jeg ikke kunne dy mig for at forevige.

Senere end klokken et skal man ikke gøre sig håb om at få serveret frokost, så på det tidspunkt stoppede vi i Landres og gik ind i D74, som på googlemaps virkede tilforladelig. Det var den da også – ikke mindst for motorcykel entusiaster og barnlige sjæle som Erik. Det var ikke “haute cuisine”, men udmærket.

Byen Landres ligger nær “Canal entre Champagne et Bourgogne”, som vi sandsynligvis kommer til at sejle på om ikke så længe. Vi har jo efterhånden været i gennem Frankrig fra nord til syd og omvendt nogle gange og af mange forskellige ruter. Det kunne være sjovt med et kort, hvor de alle var indtegnede. At der er sammenfald af ruter forekommer selvfølgelig også, og nok oftere efterhånden.

Lige efter frokosten, tog jeg et par fotos af et gammelt borg og fæstningsanlæg, som virkede bekendt. Og ganske rigtigt, der var et næsten identisk foto af samme borg i fotosamlingen fra sidste år, men det er da også flot.

Også dette sted ved floden Meuse er en genganger fra sidste år, hvor vi også fik eftermiddagskaffe her

Ved sekstiden, da vi nærmede os Luxembourg, var vi ved at være lidt køretrætte, så vi besluttede at tage ind på den udmærkede campingplads i Kockelscheuer i udkanten af Luxembourg’s hovedstad, vi også var på sidste efterår. Og det var en udmærket idé, for vi havde ikke mere end fået slået markisen ud, før regnen væltede ned de næste mange timer. 

TORSDAG 11/5

Vi forlod pladsen i ro og mag efter morgenmaden ved halv titiden. Trafikken tæt på hovedstaden er ret intens, men man kommer hurtigt ud i grønne omgivelser. Den del af landet vi har set er meget skovrigt og mange steder kuperet.

Snart efter var vi i Tyskland og ramte motorvejen, hvor vi hurtigt fik høvlet nogle km af. Heldigvis var trafikken ikke så voldsom, selvom der var mange lastbiler. Der var masser af lange køer, men mest i den modkørende retning. For at fejre gensynet med Tyskland, var vi inde på et motorvejscafeteria og spise en “Brockwurst mit brot und senf”. For at prøve noget nyt havde vi besluttet at køre over Bremerhaven, så først på eftermiddagen kom vi igen ud på de små veje.

Og her var der virkeligtale om små veje, nogle nærmest grusveje andre med en slags moderne brostensbelægning, meget hyggeligt. Bremerhaven området er meget stort og på park4night appen var der hele tre valgmuligheder, men vi gik efter den i fiskerihavnen i et område, der hedder Schaufenster. Det var en udmærket stellplatz med fine faciliteter. Vi scorerede en del point hos naboerne, da vi hængte amplen op i markisen.

Men fugleburet her kunne vi dog ikke overgå

Det var en lidt kølig grå aften, men opholdsvejr så vi gik lidt rundt i området langs havnekanten.

Der skulle efter sigende være nogle gode fiskerestauranter. Vi fandt en, der så rigtig hyggelig ud med ægte tysk “gemütlichkeit.”

Erik fik kuller med sennepssauce mens jeg bestilte en hel spætte med brasekartofler. Det så lækkert og indbydende ud, men selv om vi faktisk var sultne, så smagte begge vores retter mest at frossen fisk, eller noget der var varmet i en mikrobølgeovn. Eller også er vi bare blevet forvænte efter at ha’ svælget i lækre fisk de seneste år. Men det var et rart sted at sidde og mange mennesker at se på.

FREDAG 12/5

Vi startede med at finde hen til bager Engelbrecht, hvor vi forsynede os med brötchen og sandwiches til morgenmad og senere frokost samt en kage til kaffen.

Vores morgenmadsudsigt

Vi ville ikke køre over Hamburg, men med færgen over Elben. Så også i dag undgik vi forløbigt motorveje. Ved ettiden kørte vi ind i et skovområde, hvor vi fandt den dejligste solbeskinnede plet at holde vores picnic.

Der var ret lang kø foran færgen, da mange biler og lastbiler benytter denne. Men det var en afslappende køkørsel i smukke grønne omgivelser.

Efter at ha’ passeret Elben satte vi kursen mod Fyns Hav, for at tage endnu en færge klokken 16 mod Bøjden. Og præcis klokken 18 var vi såmænd hjemme igen – og vejret var varmere, end det stort set havde været på hele vores tur langt sydpå.

Dejlige Fyns Hav

Vi blev mødt af en utrolig frodighed, en meget langhåret græsplæne, men alt var smukt, syrenerne, rhododendronerne og meget andet blomstrede. Det eneste skår i glæden var, at vores kat Leo ikke viste sig før ved midnat.Men da var der absolut og gensidig gensynsglæde.


One Reply to “Tur tilbage til Danmark 10-12/5 2023”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.