30.08/19 AFSKED MED PARQUE DAS NACÕES OG LISSABON OG GENSYN MED CASCAIS.

30.08/19 AFSKED MED PARQUE DAS NACÕES OG LISSABON OG GENSYN MED CASCAIS.

I dag vil vi sejle ud af Lissabon og lægge os for anker i Cascais, inden vi sejler videre sydpå i morgen. Men vi har god tid, for vi har først strømmen med os ud på eftermiddagen.

Pæne huse tæt på havnen.
Dette hus, der ligner en båd, var Erik særligt glad for.
Her set mod stævnen.

Vi har en en del at udrette inden da. Vi udnytter for sidste gang de gode baderum, går op og handler i det nærliggende Pingo indkøbscenter og sidst men ikke mindst, skal vi op og besøge cykelsmeden, der holder til i den anden ende af den lille lidt alternative café Grupeto, vi fik morgenmad på den første morgen. Det er tre små magre, senede næsten kronragede fyre alle med et intenst udtryk i øjnene. De er ikke brødre men venner, der sammen driver foretagendet. De lader til at ha’ nogle øko/sundhedsbevidste stamgæster, som de serverer saltfattige grøntsagssupper med fuglefrø på, salater, frisklavede wraps og forskellige slags juice for. Altsammen udmærket. Ham som har cykelværkstedet skiller sig lidt ud med delvis punkerfrisure og brede tatoveringer om arme og ankler. Og det var især ham, som Erik fik brug for og hjælp af til sine knækkede eger. 

Der ledes.
Der var mange ting at holde styr på.

Han ledte og ledte og fandt til sidst nogle, som nok kan anvendes til det lille hjul – nogle brugte bolte dukkede også op af gemmerne. Erik måtte selv bestemme om eller hvad, han ville betale for delene – og manden så ud til at være fuldt ud tilfreds med, hvad Erik gav ham. Efterfølgende spiste vi så suppe og tunwraps i cafeen, og følte os vældigt sunde.

Havnens invalide ælling reddet fra døden i mudderet – fik vi fortalt.
Farvel til Piphans og Pipgrete.

Efter at have sagt farvel til dyr og mennesker, sejlede vi endelig ud af floden, under 25. Aprilbroen og videre ud forbi Belém. Her begyndte såvel strøm som vind at tage til, og sådan forsatte det med små krappe bølger, rebet storsejl og vinden foran for tværs. Vi strøg af sted, og båden kom op over 10 knob, så hurtigt sejler vi sjældent. Ude ved Cascaisbugten, hvor der også denne gang lå mange både for anker, var der stille og roligt. Vi havde købt lækker fisk, som vi stegte på gasgrillen, og selv om det blæste noget op om natten, lå vi fint. 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.