HJEMREJSE 06.08-08.08/19

HJEMREJSE 06.08-08.08/19

Tirsdag 06.08 Hjemrejsedag

Den søde pige i havnereceptionen havde bestilt taxa ud til lufthavnen kl. 6.30, og vi havde alt pakket og klart, da vi gik til køjs. Taxien hentede os som aftalt, den kostede kun ca. 8 €. Vi kom hurtigt gennem sikkerhedskontrollen med vores to små tasker, fik en kop kaffe til at vågne på, hvilket vi da i særdeleshed gjorde, da vi så at afgangen 8.30 mod Basel først var udskudt til 10.10 og kort tid efter blev helt aflyst. Flyet skulle repareres! Først uvished, så lettere kaos, så besked om en ny flyafgang følgende dag kl. 10.25 men uden mulighed for at tage videre med den planlagte flyforbindelse til København. Et skridt af gangen, så afsted med en bus til et ukendt hotel. Vi forudså et anonymt skodhotel nær lufthavnen, men vi endte på et 5-stjernet luksus golfresort Dolce ca. 70 km væk. 

1. Bus ankommer til Dolce i Torres Vedras.

Meget flot – efter sigende Portugals bedste af sin art. Det bliver dog nok både første og sidste gang vi er på et golfresort.

Erik kontakter Easy Jet og Kiwi, som dels flyver og dels har arrangeret turen, for at få styr på det videre forløb, men systemet er sjovt nok gået ned. Det ser dog ud som om, at Easy Jet er forpligtet til at sørge for ny flyafgang til Basel. Herefter overtager Kiwi sandsynligvis med overnatning i Basel og fly til København torsdag. Så vi vælger at tage det som en oplevelse og nyder vores suitelignende værelse, det smukke landskab og den dejlige mad.

Erik slapper af.

Udsigt fra værelset.

Frokost ved poolkanten og en overdådig buffet i restauranten om aftenen med mange hidtil uprøvede portugisiske specialiteter.

Smukt landskab.

Golfparadis.

Det var næsten lige så luxuriøst som slottet i Sintra med marmor, kunstfærdige smedejernsgelændere og balustre. Bare synd for min gamle far som tæller timerne, til vi kommer hjem. 

Christina i tronstolen.

Onsdag 07.08

Vi står tidligt op for at spise morgenmad ( også overdådig) for at kunne komme med bussen kl. 8 mod lufthavnen. Det første vi får at vide er, at flyet foreløbigt er udsat fire timer til 14.25, noget med en reservedel, men vi bliver alligevel kørt til lufthavnen ved 10 tiden. Vejret er gråt, og det småregner- godt for golfbanen. Klokken 15 kommer vi endelig af sted mod  Basel, men der er først forbindelse mod København en gang den efterfølgende dag, så vi ender på det vældig fine og hyggelige 4 stjernede hotel Vila på Kiwis regning i omegnen af Muhlhaus, den franske del af området lige omkring lufthavnen.

Hotel Vila

Det er et ombygget gammelt øldepot fra starten af 1900 tallet, meget charmerende men samtidig også supermoderne. Her følte vi os nok mere tilpas end i den nygamle golfhacienda.

Rødt og sort.

 

Torsdag 07.08 og lidt af fredag 08.08

Efter endnu en udsøgt morgenmad var vi lidt på “kontoret” og gik derefter rundt i Saint- Louis, en lille by med et begrænset centrum, men rimelig hyggelig. Vi havde under opholdet et rart gensyn med den franske mad og deres pæne blomstersammenplantninger, som jeg næsten havde glemt.

Udsigten fra vores frokostrestaurant på Hotel Posts terrasse.

Fransk hus med kommunale blomster.

Alcasisk bondefrokostret. Enkelt med en munterostecreme. ( En særlig egnsost)

Fransk bed.

Kommunal blomsterkumme. Her er blomster ikke sparet væk!

Efter frokosten tager vi tilbage til hotellet hvor vi får serveret en dejlig ekspresso med en lille madeleinekage i en smuk kop i den hyggelige gårdhave. Ren luksus!

Man ser at det er en gammel lagerbygning.

 

Man kan godt vænne sig til lidt luksus.

Kl. 15 blev vi i hotellets shuttlebus kørt til lufthavnen. Ganske gratis og bekvemt.

 Næsten til vores overraskelse afgår vores fly mod Bruxelles planmæssigt.

Kæmpemobile udstillet i lufthavnen i Bruxelles.

Lige noget for Erik.

Kunstneren Jean Tinguely.

Der er også pissoirkunst.

Desværre har Kiwi ikke kunnet/villet imødekomme Eriks indtrængende anmodning om et direkte fly til København fra Basel men kun denne forbindelse over Bruxelles med videre forbindelse til København, således at vi først lander i København kl. 22.30. Så vi får to timer i Belgien, hvor vi lige kan nå at få aftensmad i lufthavnen. 

Sidste måltid inden DK – pizza, turens første.

Vi kommer med toget mod Hovedbanegården, men misser den videre forbindelse mod Fyn kl. 00.00, fordi vores tog af uforståelige årsager står stille i så lang tid, at intercitytoget er kørt, da vi når frem to minutter for sent. Det var der også mange andre trætte passagerer, der var kede af. Der kom dog heldigvis et tog en god halv time senere, og klokken kvart over to kom Roman og hentede os i Nyborg, og klokken fire om morgenen efter en kop te kunne vi endelig lægge os i vores egen gode seng, og  en lang rejse hjem var endelig slut.

Så er spørgsmålet bare, hvornår vi kan få det til at passe med at komme tilbage til Lissabon og finde en egnet vinterhavn til Skærsilden – måske i Algarveområdet….

Forhåndsvis(åbner i en ny fane)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.