Så er vi tæt på starten af næste eventyr.

Så er vi tæt på starten af næste eventyr.

Jeg har haft rigtig travlt herhjemme. Vejret i hele maj og starten af juni her i Danmark har været så fantastisk at jeg begyndte at tvivle på om det var rigtigt at sejle sydpå og ikke have båden her. Hus, have og strand har også vist sig fra sin bedste side (græsset vokser ikke i denne varme f.eks.) Men jeg længes afsindig meget efter at mærke vindens pres i sejlet og nyde fremdriften.

Garage til bilen.

Bilens nye garage er blevet afprøvet, den passer fint.

Jeg har renset facaden ud mod vandet så den er klar til maling, og det samme gælder for hele trætilbygningen.

Klar til maling.

Jeg har måttet lave reparationen under vinduet om 3 gange da det tørrede alt for hurtigt og derfor blev helt porøst.

Der har dog også været tid til et besøg i Ærøskøbing og Marstal. det var en udflugt med Realdania med færgen for at besøge Marstal Motorfabrik og destilleriet i Ærøskøbing. Marstal Motor er blevet “købt” af 3 kvinder som vil lave et kultursted og motormuseum ud af det. De havde en meget god forklaring på hvorfor de tror det lykkes. Hvis det havde været 3 mænd der havde købt det havde holdningen været: “Det går aller” , og de havde ingen hjælp fået. Men når det nu er tre kvinder så er holdningen: “Det går aller, men vi er jo nødt til at hjælpe dem.”  De har entusiasmen, men ved intet om motorer og drejebænke. Dem af jer der ikke har set Motorfabrikken skal det lige oplyses at den har haft nogle lidt egne ejere i mange år, som ikke ønskede besøg. Fabrikken så ud som at alle var forsvundet efter frokost en dag sidst i 80’erne. Der hang stadig en arbejdsjakke på en stol i kantinen. Drejebænkene stod med værktøj og halvfærdige emner. Der var halvfærdige og færdige motorer, drejespåner og lugt af skæreolie stadigvæk. Se lidt billeder her:

Marstal Motorfabrik.

Det er den “nye” fabrik i det gamle elværk de har overtaget. Der blev fabrikken flyttet til i 1958, efter at have været i en gammel træbarak siden 30’erne. Her er et link til lidt mere info: https://motorsamlingen.dk/fabrikker/marstal-motorfabrik/

Og lidt flere billeder:

Marstal motorfabrik 2017
MM2017

Bagefter var vi på besøg på Destilleriet i Den Gamle Købmandsgård i Ærøskøbing. De laver DK’s dyreste whisky til op mod 3.500 kr for en 1/2 liters flaske. De kan slet ikke producere nok og har totalt udsolgt. Det er dog langt under halvdelen af flasker der bliver åbnet, de fleste købes af samlere. Der for har de også lavet rom hvor en halv liter koster 695 kr. Dem kom jeg til at købe.

Destilleriet.

Ja, og så var der jo havnens dag med jolleræs i svendborg havn. Politikere, foreninger og andre stiller op med en kunstfærdigt udsmykket jolle som ros et pænt stykke fra roklubben og ind i havnen.

Jolleræs.
Høje Stene med havnefogeden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: