21/8 – 2017 Lesconil.

21/8 – 2017 Lesconil.

Endnu en flot havn og strande. Der var tåge og dis på vejen derned.

Tåge og dis.
Vild sejlads.

Vi havde vores vildeste sejlads her. Vi skulle runde Pointe Du Raz. Jeg mente at der var mindst strøm inde ved kysten, og vi havde kigget på strøm og tidevandstabeller og prøvet at beregne et godt tidspunkt at ankomme på. Vi kom dog for tidligt så der var modstrøm som voksede til mellem 6 og 7 knob. Vandet går fra 30 m til kun 5 meter. Heldigvis var solen kommet frem, men det kogte og snurrede rundt omkring os, og bølgerne sprøjtede lige op i luften. Jeg havde lagt en rute mellem 2 klipper og havde måske zoomet for meget ind, for der var kun 25 m i mellem dem. Der stod nogle 3-4 m høje bølger helt på samme sted, og da vi ikke kom fremad længere måtte jeg give fuld gas så kan vi sejle lidt over 7 knob. Det gik langsomt op af den første bølge, men pludselig surfede vi ned af bagsiden, vandet stod ud til begge sider og jeg havde rigeligt at gøre med at styre. Dette gentog sig 4 – 5 gange, og de sidste gange var det sjovt. Jeg havde ellers tænkt at jeg bare kunne tage gassen lidt af så vi langsomt gik baglæns hvis det blev for vildt, men efter første surftur var der ingen vej tilbage. Den ene klippe mente Christina var fyldt med nogle gribbelignende fugle, og oppe på toppen af den høje klippe var der en masse mennesker der stod og fotograferede. Kaptajnen sad helt musestille og sagde intet, og jeg indrømmer at jeg blev klam i hænderne og havde en ret høj puls. Billedet ovenover viser vores rute mellem de to skumstriber. Det er så taget i det der ville have været medstrøm for os, det havde nok været endnu værre. Det gør jeg ikke igen, næste gang venter jeg, båden var væltet hvis vi havde mistet motorkraft eller styring. PUHA. Bagefter blev det tåget igen, og vi måtte kalde en fiskebåd for at fortælle at vi lå her. Lidt senere hørte vi en anden båd kalde ham og skælde ham ud for at sejle uforsvarligt i den tætte tåge. Så det var en spændende tur 😉

Pointe Du Raz.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.