Amsterdam 26/6 – 17

Amsterdam 26/6 – 17

Det var en kort tur ind til Amsterdam, 6,5 sømil. Lidt før den første bro, tog jeg sejlene ned, da det ikke er OK at krydse rundt blandt alle de store flodpramme. Og så var det yderligere 15 cm ned i Oranje slusen. Mon ikke jeg i alt er næsten 1,5 m under niveauet ude i Nordsøen. Det kan vel slås op, det laveste sted findes ved Rotterdam som er 6,5 m under havets overflade. Digebygningen startede som forsvarsværker, så man i tilfælde af angreb, kunne oversvømme store landarealer, sådan at man ikke kunne gå der, men heller ikke sejle. Til dem der ikke ved det, var det vand, alle de Hollandske vindmøller pumpede ud. I dag er det el og diesel der bruges.

Nå, men jeg valgte at lægge mig i Sixhaven, det er en pæn havn til godt 100 kr. i døgnet. Lige ved siden af er der færger der sejler over til hovedbanegården og centrum, så det er ret let. Havnen er hegnet ind så uvedkommende har ikke adgang, det er også godt når man er væk fra båden hele dagen. Der er også et stort supermarked 500 m. væk. Der er allerede mange turister i Amsterdam, men sejlferie sæsonen er ikke rigtig startet endnu, så her var let at få en plads.

Her er lidt stemningsbilleder fra min første gåtur i byen:

Jeg fandt også ud af hvor de skrig og hvin vi også hørte sidste år kom fra. På toppen af denne bygning tæt på havnen er der to gynger hvor man kan få en tur ud over siden.

Herunder ses hvordan Amsterdam ser ud fra luften med 5 halvcirkelformede kanaler. De 3 inderste, Singel, Herrengracht og Kaisergracht, omkranser det gamle Amsterdam.

Amsterdam fra luften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.