Leeuwarden

Leeuwarden

Ved Groningen sejlede vi ud af søkortet på plotteren så det var planen at få et nyt over vesteuropa, det lykkedes ikke i Cuxhaven og ej heller i Groningen, så vi sejler efter iPadden og en hollandsk app fra ANWB som er vældig god. Her er alle kanaler vist og man kan klikke på broer, sluser og havne og se åbningstider, VHF kanaler og andre vigtige informationer. Vi skal derfor til Leeuwarden hvor jeg har fundet en forretning der har Navionics kort. Den siger den er Hollands største internetbådpusher, men man kan ikke betale med kreditkort. Vi fandt forretningen som havde et SD kort, men de kunne ikke hjælpe med at downloade kortet da det sidste gang havde taget flere timer. Jeg havde en udmærket 4G forbindelse på telefonen så det tog højst 5 min at hente de 1,5 GB det fylder ned til Portugal. Der er fordele ved at være i en “hovedstad”.

Fortøjet ved en øpark i Leeuwarden.

Der var ret flot i denne park hvor der også lå et stort historisk museeum. på den anden side var der et halvfærdigt krumt tårn. det blev skævt under bygningen og så prøvede man at rette det op ved at bygge det krumt, men opgav.

Krummerikken.

Vi besøgte også Wilma, en svensk båd vi er stødt på et par gange.

Wilma i Leeuwarden.

Bonafacius, som er en tysk apostel der blev dræbt af hedninge i Bokkum i 700 tallet har fået bygget en kirke i Leeuwarden. I Bokkum var der også et kloster og en stor park til minde om ham, der er nok nogen med dårlig samvittighed 😉

Bonifacius foran “sin” kirke i leeuwarden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.