Fécamp 21-24/7 – 17.

Fécamp 21-24/7 – 17.

Endelig blev det lidt ferie igen 😉 Der var varslet noget kraftigere vind så vi ville hellere være i en ny havn når det kom. Vi sejlede dog først ved halvtolv tiden og fik så lidt blæsevejr til sidst, op til 12 m/s. I havnen fik vi en plads helt inde ved spunsvæggen med udsigt til nedgangsbroen som larmede lidt voldsomt, vi fandt dog en bedre plads næste dag ved samme bro. Men det er en meget urolig gæstehavn, og ved vinde over 14 m/s må både over 9 m eller 3,5 T ikke ligge der uden folk ombord. Der er en rolig inderhavn man kan komme ind i, men den kan kun åbnes ved højvande. Jeg fik derfor brug for alle mine fortøjningstriks og gummifjedre for at få båden til at danse mindst muligt og så er det lidt rart at blive vugget i søvn. Endnu engang en by som er rigtig hyggelig at gå rundt i, men også med flot natur på begge sider. Vi har i 4 dage sejlet langs noget der ligner Møns klint og det fortsætter helt til Le Havre, ca. 200 km med 90 m høje klinter. De består af 2 ting som ligger skiftevis i lag, nemlig kridt og flintesten. Flintestenene kan være kæmpestore men bliver ofte knust når de falder ned, herefter bliver de rullet og slebet til rullesten som alle strandene mest består af.

Klintelag flint / kridt.

Opdagede at mange af husene var bygget af flinte mursten. Man må have brugt meget tid på at tilhugge disse sten da de var helt firkantede på den side der vendte udaf (de andre sider kunne jeg ikke se), men det har været et gratis materiale. Var også forbi Benediktinerklosteret og smagte på et par af deres destillater. Det er en blanding af 27 planter som bliver blandet med spiritus og evt. cognac. Det lagrer i 2 år på egefade og en ekstra fin en endnu 2 år på små egefade. Den bliver brugt i en del drinks og er lidt likøragtig vil jeg sige.
En af dagene (23) gik vi op på den østlige klint hvor der var et gammelt kapel og kloster. På vejen derop ligger der nu også en del flotte sommervillaer som vender med syd da dalen hvor Fécamp ligger jo går ØSØ. Det er fantastisk at stå næsten 100 m over havet og kigge ned på byen og havnen og ud mod havet hvor det går mere end lodret ned flere steder, dvs. at du står længere ude foroven end klinten er i bunden. Også her er der flere bunkere og nogle store kanonstillinger og fundamentet til en kæmperadar som ikke blev færdig. Den ville have rakt 300 km med en sendeeffekt på flere hundrede KW. Jeg forundres over hvad der blev bygget af tyskerne på de 5 -6 år de var i gang, bare det man ser fra den danske vestkyst og så hele vejen herned. Dagen efter gik vi op på den anden side og ad nogen stier et stykke inde til et par byer ned af kysten. Det skulle så blive lavvande så vi kunne gå neden for klinten på hjemvejen. Det blev en travetur på 6 timer. Det var helt dansk (som f.eks. Samsø) at gå der med marker og brombærkrat med modne brombær. Noget vi sjældent ser i DK var hørmarker. De må have været flotte med de lilla blomster. Vi har set hørmarker på Vejrø i DK. Her var de i gang med høsten så hørren lå i lange fine baner til tørre. Den første lille by, St. Leonard, lå et stykke over havet og havde adgang til stranden af en trappe, men kun ved lavvande. Bølgerne sprøjtede langt op første gang vi var der, det virkede som om mange af husene var sommerhuse. Der var 4 km til den næste by, Yport, som var en del større og havde en flot strand. Her fandt vi en lille restaurant hvor vi fik pandekager / galette med lækker fisk og skaldyrs fyld og en lille øl / vin.

Frokost i Yport.

Her var også en mindre fiskerflåde som blev trukket op på stranden.

Fiskerflåden i Yport.

Der var en masse skilte her med at det var forbudt og meget farligt at gå neden for klinterne og det er det sikkert også. Så vi valgte at gå tilbage til St. Leonard og gå ned af trappen der, da der ikke var skiltet, og så er det nok ikke farligt 😉 Det var imponerende at se klinterne så tæt på, men lidt anstrengende at gå i rullestenene i længden. Vi kom dog helskindede tilbage til Fécamp og nød at sidde lidt ned.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.