Hoeckelingsdam 25/6 – 17

Hoeckelingsdam 25/6 – 17

Jeg sejlede fra Lelystad ca. 13:30, da der ikke var så langt til Amsterdam som var næste mål. Vinden var, mod planen, gået mere sydover, så det ville blive kryds (sejlads mod vinden for de uindviede). Det er ikke skærsildens stærke side, da hun er både høj og bred, og dermed giver meget luft og bølgemodstand. Det ses tydeligt på sporene herunder, hvor vind og bølger dalede og farten steg mod slutningen af sejladsen.

Kryds mod Amsterdam.

Jeg tænkte først at i dag bliver der ikke meget at skrive om, men da jeg så tænkte på hvordan jeg havde haft det, var det en af de bedste dage på turen. Roberta (selvstyreren) er ikke ret god når der krydses. Hun kan ikke læse bølger og vindspring præcist og hurtigt nok. Når jeg styrer sejles der 1 – 1,5 knob hurtigere, og det betyder rigtig meget for den sejlede kurs. Jeg havde lavet en kande te, lagt et æble frem og havde varmt og vandtæt tøj på så jeg satte mig godt til rette på sidedækket. Og det er en fryd at sidde og koncentrere sig om at sejle kryds bedst muligt. Jeg går ind i en helt meditativ tilstand og kan bare sejle og sejle. Der er som tidligere nævnt ret krappe bølger på disse lavvandede indhave, men derfor særlig vigtigt at styre efter. Jeg måtte også rebe ind og ud flere gange da vinden skiftede mellem 7 og 13 m/s. dog dalende til sidst. Jeg ved ikke om alle kan få det sådan af at sejle, for mig sker det samme når jeg går langt. Så mon ikke alle kender det enten fra løb, cykling eller noget andet hvor man koncentrerer sig om lige det man er i færd med lige nu. Det slår mig lige at det vel egentlig også gælder for computerspil og måske derfor man kan blive optaget af det.

Nå, men da jeg nærmede mig Amsterdam, havde jeg mest lyst til at ligge for anker og havde på søkortet set at der var nogle vige man måske kunne ligge i. Der var dog meget bevoksning i vandet, med 2-3 m høje planter der gik helt op til overfladen. Der var kun en meget lille indsejling og ukendte dybder indenfor, så motoren blev startet. Skruen blev dog hurtigt fyldt med søplanter så den trak ikke ret godt. Loddet viste lige en overgang 1,6 m, men ellers var der over 2 m i et meget stort område. Lige præcis i bevoksning, (det må være som et krat på bunden), er mit rygvenlige 2,8 kg anker ikke så godt. Der skulle derfor 3 forsøg til før jeg fik det til at bide nok til at jeg stolede på det. Vinden ville også falde i løbet af natten.

Ankringsforsøg.

Det var et herligt sted, med masser af fugleliv og mod sydøst kan man se Amsterdams ”skyline” her er lidt billeder fra stedet. Her til morgen var der sol og svag vind og gæs, måger og andre fugle der larmer.

Man slipper både for havnepenge men også for at være en belastning for det Hollandske samfund. Jeg føler det lidt diskriminerende at jeg skal betale toeristenbelasting. Men det er vel det samme som den tyske ”kur skat” 😉

Toeristenbelasting.

One Reply to “Hoeckelingsdam 25/6 – 17”

  1. Godt du nåede til Amsterdam så. Kan man virkelig få det sådan af at spille computerspil?? Jeg kender det vist mest fra bjergvandring. Det er jo tit lidt mere krævende end sejlture – altså undtagen sådan nogen, hvor man sejler med sejl forstås. DET ser til gengæld meget krævende ud, når man på nærmeste hold følger med i hvordan du trækker i den ene snor det ene øjeblik for hastigt at slække den anden snor det næste øjeblik -afhængigt af vindforholdene etc. ? Nu troede jeg ganske vist at jeg ville få lært det meste af det på vores sejltur sammen. Det kom ikke til at ske, men jeg tror dog at jeg nu for sejl er i stand at sejle lige ud med jævn og vedvarende rygvind. Det er da et klart fremskridt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.