Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

De havde lovet godt vejr og 25 – 28 grader med fin brise, så vi valgte at sejle ud til en af de Frisiske øer igen. Her er saltvand som er rimelig klart i forhold til det grumsede flod og søvand vi ellers skulle sejle i. Det var også en ø vi kun kunne komme ind i havnen tæt på højvande, da den er helt tør ved lavvande. Der var rigtige flotte sandstrande, men desværre ret langt fra havnen (ca. 3 km) som vi tog til fods gennem et smukt klit og krat landskab. Der var hundredevis af cyklister på cykelstierne, og masser af små telte på en campingplads, så det må være et mål for cykelturister også.

Stranden.
Dervar mange cykler.

 

Her er stranden ved næsten helt højvande, ret bred.

 

Strandet båd med hund ombord.

Ham her nåede ikke ind ved højvande og måtte vente til kl 23. Det kostede en defekt motor så næste dag var han på slæb ind mod fastlandet. Man må aldrig bakke hvis man går på grund da alt det sand der bliver hvirvlet op kommer med ind i motoren.

Havnen tæt på lavvande. Den hvide motorbåd er havnefogedens 😉

Der var en masse klassiske hollandske både, bl.a. også en gammel slæbebåd som hjalp ham der var sejlet på grund. Havnefogeden havde placeret bådene så der inderst lå motorbåde, så almindelige sejlbåde og yderst alle de gamle og klassiske både. Vi lå i 3. lag blandt sejlbådene.

Børn syntes det er spændende at kigge på en tørlagt havbund.
Solnedgangen var også pæn.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.