26.09-27.09 2018 Ribeira via …

26.09-27.09 2018 Ribeira via …

Ud på eftermiddagen nåede vi Ria de Arousa, den største af riaerne. Vi havde endnu en gang lyst til at ligge for anker, og jeg havde lokket Erik ind i, hvad vi begge troede var et rigtig godt sted med fint læ. Men ak, vi kom ind i et hul med den rene labyrint af store fiskefarme, og den vind, der trods alt var, samlede sig her som i en tragt og kom op på 10 m/s, så det gik for fulde sejl og fart ind i denne blindgyde. Vi droppede ankertanken og vendte om og sejlede på kryds mod Ribeira en af fjordens hovedbyer på den nordlige side.

Menneskeskabte bunkers. Måske fra borgerkrigen?

 

En naturlig bunke sten samme sted.

 

Fyrtårn på en lille ø / stenbunke tæt på Ribeira.

Det blev mest et overnatningssted. Selve den oprindelige by lå ret langt fra havnen, i al fald set med målestokken for Amandas kapacitet, så den sprang vi over i denne omgang. Stranden, som lå i modsat retning langs promenaden og tættere på, blev mål for eftermiddagslufteturen. Jeg nåede endda et hurtigt dyp i det ikke alt for rene vand, en del affald og efterårsløv flød rundt i vandkanten. Det var ellers en ret rar havn med en flink havnemester og tilsyneladende et godt klubliv.

SkærSilden i Ribeiras havn.

 

Stranden og den nyere bydel.

 

Mindesten for byens nyligt afdøde grand old man, industrimagnat inden for fiskekonserves og samtidig en agtet sejlsportsmand

 

Men også denne by, hvor fiskeriet fremherskende, var unødigt ulækker med skrald overalt. Lidt synd. Man havde næsten lyst at blive en dag eller to og rydde op i uhumskhederne. Det blev dog ved tanken.

Fiskernes “skure”.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.